1. Eğitsel Oyun Materyalleri Şenliği

• 26 Aralık, 2018
1. Eğitsel Oyun Materyalleri Şenliği

Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından MEB Alanya Can Anaokulun’da 1. Eğitsel Oyun Materyalleri Şenliği düzenlendi. Çocuk ve Oyun dersinin yürütücüsü olan Dr. Öğretim Üyesi Özge Metin Aslan tarafından organize edilen şenlikte üniversite öğrencileri ders kapsamında hazırladıkları eğitsel oyun materyallerini anaokulu öğrencileriyle birlikte oynadılar.

Çocuk ve Oyun dersinde çocukla bir arada olmadan çocuk ve oyun dersinin olmayacağını dile getiren Ders sorumlusu Dr. Aslan ders kapsamında hazırlanan eğitsel oyun materyallerinin çocukla birebir uygulamasının yapılmasının çocuk gelişimi öğrencileri için çok farklı bir deneyim olduğunu dile getirdi. Bu sayede öğrencilerin çocuklar için hazırladıkları eğitsel materyallerinin çocuklar tarafından nasıl algılandığını ve oynandığını, hazırladıkları materyallerin çocukların gelişimlerine uygunluğunu, güçlü ve zayıf yönlerini,  materyallerin kendilerinin düşündüklerinin çok farklı olarak çocuklar tarafından yeni bir oyun materyali haline nasıl geldiğini görme fırsatı bulduklarını belirtti.