7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ

7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • 07 Nisan, 2022
7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ

7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ

AŞILARIN ÖNEMİ VE KORONAVİRÜS AŞILARI’

 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO, Tıbbi Laboratuvar Programı ve ALKÜ Lösev Fayda Kulübü olarak 7 Nisan Dünya Sağlık günü vesilesi ile Aşıların Önemi ve Korona virüs Aşıları konulu online konferans düzenlemiştir.

Her yıl Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ nün kuruluşu olan 07 Nisan Dünya Sağlık Günü ve 07-13 Nisan haftası da "Dünya Sağlık Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Bilindiği gibi 31 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ilk korona virüs vakasından sonra dünya genelinde COVİD-19 enfeksiyonu hızla artmış ve pandemiye neden olmuştur.  Bu süreçte enfeksiyon hastalıklarından ve salgın hastalıklarda korunmamızda aşıların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırladık.

Bu konuya tekrar dikkat çekmek ve COVİD-19 aşılama süreçlerindeki son gelişmeleri aktarmak üzere, Yüksekokulumuz Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’ndan Öğr. Gör. Hamiyet ECİROĞLU moderatörlüğünde düzenlenen online konferansta, Nevşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Pelin ÖZMEN Aşıların önemini ve korona virüs aşılarını anlattı.

Üniversitemiz öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve diğer dinleyicilerin de katılımlarıyla oldukça kapsamlı ve aydınlatıcı bir program gerçekleştirildi. Desteklerinden dolayı Dr. Öğretim Üyesi Sayın Pelin Özmen’e, programda emeği geçen hocalarımıza ve programa dahil olan tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Ayrıca bize bu imkânı sağlayan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkür ederiz.

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz, 7 Nisan Dünya Sağlık gününüz kutlu olsun.

Programı online olarak dinlemek isteyenler, üniversitemiz resmi youtube kanalında yer alan https://www.youtube.com/watch?v=eG8DiCYYBvo linkinden erişim sağlayabilirler.