AKIN SAATÇİ ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ (ALKÜ) ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

• 21 Aralık, 2018

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeniden Yaşam Öğrenci Kulübü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği organizasyonda ünlü Oyuncu ve Pilates Eğitmeni Akın Saatçi “Neden Pilates?” adlı söyleşide ALKÜ öğrencileri ile bir araya geldi.

Turizm Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye ALKÜ akademisyenleri, çok sayıda öğrenci ve konuk katıldı.

“Herkes Pilates Yapabilir”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi programı Öğretim Görevlisi Murat Fatih Koçyiğit ile karşılıklı olarak gerçekleştirilen söyleşide Pilates’in ne olduğuna ve nasıl ortaya çıktığına değinen ve günümüzde Pilates’in Türkiye’de ve Dünyadaki konumu hakkında bilgiler veren Saatçi; pilatesin herkes için uygun olduğunu, özellikle kas-iskelet sistemi kaynaklı ağrıları olan ve günlük yaşantısında aktif olmayan kişilerin pilates egzersizi yapmasının oldukça faydalı olacağını belirtti.

Söyleşinin son kısmında öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlarken, söyleşi boyunca kişisel gelişimin ve sporun hayattaki öneminden bahsetti.

Programın ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Avnioğlu Üniversitemiz Mührünü takdim etti.