İLK VE ACİL YARDIM ÖĞRENCİLERİNDEN ''PARAMEDİK ANDI''

İLK VE ACİL YARDIM ÖĞRENCİLERİNDEN  ''PARAMEDİK ANDI''
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • 31 Mayıs, 2022
İLK VE ACİL YARDIM ÖĞRENCİLERİNDEN ''PARAMEDİK ANDI''

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ),  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) 2021-2022 Eğitim-öğretim yılı İlk ve Acil Yardım Programı Paramedik Yemin Töreni ile mezunlarını uğurladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ),  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Paramedik Yemin Töreni düzenledi. ALKÜ ALTSO Turizm MYO Konferans Salonunda düzenlenen törene SHMYO müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arife ALBAYRAK ÇOŞAR’I, müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Fatma Gonca KOÇANCI ile Öğr. Gör. Özüm ÇETİNKAYA EREN, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

İLKİ DÜZENLENEN PARAMEDİK ANDI OKUMA TÖRENİ

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Arife ALBAYRAK ÇOŞAR mezun olan öğrencileri “Mesleğe başlamanın ilk adımı olan ve mesleğinizi icra ettiğiniz sürece sizlere yol gösterecek olan paramedik andını okuma töreninini bu yıl ilk defa ve yüz yüze gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kendinize, ailenize, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumluluğu olan paramedikler olarak insan hayatına dokunacaksınız. Bilimsel bilgi ve becerilerinizi kullanırken sabırlı, hoşgörülü, şefkatli, merhametli, özellikle de insan sevgisi ile hareket etmeniz gereken bir meslek grubu olduğunuz bilinciyle, herhangi bir ırk, inanç, renk, siyasal veya sosyal durum ayrımı gözetmeksizin hasta/yaralılara bakacağınıza, hayatı korumak, ıstırabı hafifletmek, sağlığı yüceltmek için gereken her türlü çabayı göstereceğinize ilişkin ettiğiniz meslek yemininize sadık kalarak mesleğinizi icra edeceğinize inanıyorum. Mesleki yaşam sınavınız şimdi başlamaktadır ve ömür boyu sürecektir. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değer’dir. Siz değer oluşturduğunuzda başarı bunu takip edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çalışkan olmaktır. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” ifadeleri ile uğurladı.

Yemin töreninde UMKE Temel Eğitim Tatbikatına katılan öğrencilerin sertifikaları verildi.

MADALYA ALAN ÖĞRENCİLER UNUTULMADI

Bu yıl altıncısı düzenlenen Travma Rallisine katılan ve Yetişkin Resüsitasyon etabında 2.liği ve Resüsitasyon bilgi etabında 3.lüğü kazanan öğrencilere sertifika ve madalya verildi. Video gösterilerinin de gerçekleştirildiği Paramedik Yemin Töreni’nde eğlenceli anlar yaşandı.