MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ UMKE TEMEL EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ UMKE TEMEL EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • 17 Mayıs, 2022
MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ UMKE TEMEL EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde Meslek Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı 2. Sınıf 12 öğrencimiz ve  Öğr. Gör. Mustafa Enes Sarık ile birlikte Mesleki Uygulama II dersi Kapsamında Antalya İl Sağlık Müdürlüğü “Afetlerde Sağlık Hizmeti Birimi” tarafından düzenlenen “Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Temel Eğitim Programı’na” katıldı.

Eğitimde Trafik kazası etabı, Enkaz etabı, Triyaj etabı, Temel yaşam desteği etabı, İleri yaşam desteği etabı ve Taşıma teknikleri gibi etaplarına katılan öğrencilerimiz Döşemealtı Düzlerçamı mevkisin de bulunan UMKE binasındaki eğitimde mesleki bilgi ve becerilerini tatbikat yaparak geliştirirken UMKE gönüllüsü meslektaşları ile tanışma fırsatı buldular. Eğitim bitiminde 112 Acil Çağrı Merkezi ziyareti yapan öğrencilerimiz acil çağrıların karşılanarak ilgili birimlere vakaların verildiği merkezi de yakından görme fırsatı bulmuşlardır.

Bize bu imkanı sağlayan ve destekleyen Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmeti Birimi  ve Üniversitemiz Rektörlüğüne teşekkür ederiz.